Mobilní verze webu Full web   Login  
Máš Čas Band
skupina muzikantů hrajících kde co

Condurango
 
    Slyšeli jste někdy slovo "Condurango"? Když jsem ho slyšel poprvé od Milana Vašuty někdy vloni na podzim, našel jsem si na internetu, že "Condurango je sladové víno na podporu správného trávení. Obsahuje extrakt z kůry popínavé tropické liány Marsdenia Condurango. Má vyváženou chuť, která připomíná portské víno. " . Aha, jasan, bude ochutnávka vín . Tak ne, na druhý pokus jsem našel  nějaké odkazy na skupinu Condurango, se kterou zpívá herečka Bára Hrzánová (znáte divadlo Hrdý Budžes?) . Protože jsem od Báry nic neočekával (a tady je vidět, že mít názor na něco, o čem nic nevíte, je sice jednoduché, ale zato úplně mylné), nechal jsem to celkem bez povšimnutí a neposlechl jsem si ani jednu písničku.
   Shodou okolnosí asi za čtrnáct dní celá moje rodina vyrazila do Čech za příbuznými, kde při sklence  něčeho dobrého (matně si vzpomínám, že mléko to nebylo ) se švagr mimochodem zmínil: Mám super CD, kapela Condurango, znáš? Pochopitelně jsem jen tak ledabyle odpověděl: Jasně, Bára Hrzánová (100% mých vědomostí), pusť to. A švagr to pustil...
 
Profilový obrázek Condurango
 
   Konec kecání, Condurango je bezvadná muzika, pokud bych to musel škatulkovat, tak asi folková, trošku do rocku, a když Bára začne zpívat, uslyšíte možná i trožku Zuzanu Navarovou, v některých písních mám dokonce pocit, že se vracím o století zpět, a hlavně - není to nuda. Jestli si najdete čas, pusťte si nějakou písničku od Conduranga, nachystal jsem pár odkazů:
 
Druhá máma
Otik
Margaretka
Čokoláda
 
a jistě najdete i další ...















(c) - M.B.